Site logo
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Οι μαθητές του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών, της Δ τάξης του τμήματος των γαλλικών, νίκησαν στο διαγωνισμό της Γαλλοφωνίας 2014 με τη δημιουργία βίντεο, διάρκειας 5' λεπτών, το θέμα του οποίου ήταν "ΕΜΠΡΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ…"
Οι μαθητές μας θα βραβευτούν το Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014 και ώρα 12.30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Υπεύθυνη καθηγήτρια Ευ. Κουτσουδάκη


ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η επίδοση των ελέγχων προόδου των μαθητών
του Γυμνασίου στους γονείς και κηδεμόνες θα γίνει την
Πέμπτη, 13/3/2014, στις 14:00.

Από τη Διεύθυνση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σας γνωρίζουμε ότι η ιστοσελίδα στην οποία μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονική αίτηση για την εισαγωγή στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2014-15, είναι η ακόλουθη:
 http://apps.athena.net.gr/pps/aitisi

Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2014 των ΓΕΛ
ή Αίτησης για ενδοσχολικό απολυτήριο


ΟΔΗΓΙΕΣ
ΥΠΟ∆ΕΙΓΜΑ 1 – ΓΕΛ: ΑΙΤΗΣΗ – ∆ΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΤΗ
ΥΠΟ∆ΕΙΓΜΑ 2 – ΓΕΛ: ΑΙΤΗΣΗ – ∆ΗΛΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά το σχολικό έτος 2013-14 εφαρμόζει την καινοτόμο εκπαιδευτική πρακτική CLIL στις γυμνασιακές τάξεις. Συγκεκριμένα προσεγγίζει διαθεματικά :
α. το μάθημα της αρχαίας ελληνικής και της γαλλικής γλώσσας (κατανόηση, ετυμολογία, παραγωγή)
β. το μάθημα της γαλλικής γλώσσας και της ιστορίας
Οι καθηγητές που εμπλέκονται είναι οι Ανδριώτης Ν., [Ιστορία] Κεκροπούλου Μ., [Αρχαία Ελληνικά], Παυλοπούλου Α.[Ιστορία] Κουτσουδάκη Ε., [Γαλλική γλώσσα]
Μέσα από την καινότόμο διαθεματική πρακτική τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη γλώσσα, τον πολιτισμό, τις τέχνες και εφαρμόζουν την αλληλοδιδακτική μέθοδο.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS
THE MEMORY ROOM OF OUR IDENTITY: OUR MUSEUMS
2
η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
SLOVENI GRADEC, ΣΛΟΒΕΝΙΑ  (10-16 /2/2014)

Κατά το διάστημα 10-16/2/2014 θα πραγματοποιηθεί στο Sloveni Gradec  της Σλοβενίας  η 2η συνάντηση εργασίας του Προγράμματος Comenius, το οποίο υλοποιείται από το σχολείο μας και άλλα επτά ευρωπαϊκά σχολεία έως τον Μάιο του 2015. Θέμα της συνάντησης είναι τα Βιομηχανικά Μουσεία, με έμφαση στις περιπτώσεις  βιομηχανικών εγκαταστάσεων που συντηρήθηκαν και σήμερα λειτουργούν είτε ως Μουσεία είτε ως χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.
Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος οι μαθητές της Β΄Λυκείου Ιωάννα Φώτη και Κωνσταντίνος Χαρέμης, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Αθήνας, στο Γκάζι.  Συνοδοί καθηγητές είναι η Δ/ντρια του σχολείου και νόμιμη εκπρόσωπος για το Comenius, κα Ελένη Δανίλη και ο καθηγητής Νίκος Ανδριώτης, μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του Προγράμματος

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣΑγαπητοί γονείς και μαθητές,

Το ΚΕΣΥΠ Αμπελοκήπων, ξεκίνησε τη λειτουργία του το Μάρτιο του 2007. Σκοπός του είναι η παροχή πληροφόρησης και συμβουλευτικής σε μαθητές αλλά και ενήλικες σε θέματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και αγοράς εργασίας. Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες που παρέχονται από το ΚΕΣΥΠ είναι οι ακόλουθες:

  • Πληροφόρηση σε θέματα εκπαιδευτικής και επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Ενημέρωση για εκπαιδευτικές διεξόδους και σπουδές μετά το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Πληροφόρηση για επαγγελματικές μονογραφίες.

  • Ψυχοκοινωνική και Συμβουλευτική στήριξη στους μαθητές, ούτως ώστε να καταστούν ικανοί προκειμένου να λάβουν τις καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον τους.

  • Στήριξη των καθηγητών που εφαρμόζουν τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό στα σχολεία τους.


Οι παραπάνω υπηρεσίες παρέχονται από εξειδικευμένους συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού.
Το ΚΕΣΥΠ απευθύνεται σε όλους τους μαθητές, στους υποψήφιους για ΑΕΙ, ΤΕΙ, Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, αλλά και για κάθε άλλη σχολή κατάρτισης και επιμόρφωσης, στους γονείς, στους καθηγητές και σε οποιονδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Λειτουργεί για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 14:00 και Δευτέρα, κατά τις απογευματινές ώρες για την εξυπηρέτηση των μαθητών κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας για κλείσιμο ραντεβού.
Στεγάζεται στο χώρο του 46ου Λυκείου Αθηνών, απέναντι από το νοσοκομείο Έλενα, Π. Κυριακού 10 -11521- Αμπελόκηποι (Στάση Μετρό Αμπελοκήπων) τηλέφωνο:210/6469537.

H ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΕΠ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΕΠ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ ΕΛΕΝΗ –ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΤΣΙΒΑΛΗ


1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ COMENIUS
VILLAFRANCA DE LOS BARROS
ΙΣΠΑΝΙΑ
3-10 Nοεμβρίου 2013


Στη Villafranca de los Barros, στην Εστρεμαδούρα της Ισπανίας, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση των παιδαγωγικών ομάδων του προγράμματος COMENIUS–The Memory Room of Our Identity: Our Museums (3-10 Νοεμβρίου 2013). Την ελληνική αποστολή αποτελούν η Δ/ντρια του Π.Π.Σ.Π.Α., κα Ελένη Δανίλη, νόμιμη εκπρόσωπος του Προγράμματος, η φιλόλογος Κατερίνα Κυριακού και οι μαθήτριες Χλόη Παρέ-Αναστασιάδου (Γ΄Λυκείου) και Βικτωριάννα Νικολίτση (Β΄Λυκείου).
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήριο γνωριμίας των μαθητικών ομάδων, συναντήσεις εργασίας μαθητών και καθηγητών και εκπαιδευτικές επισκέψεις στη Villafranca de los Barros, στη Σεβίλλη και στη Merida. Στις συναντήσεις εργασίας οι μαθήτριες του σχολείου μας θα παρουσιάσουν το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, το σχολείο μας και την Αθήνα, ενώ θα συμμετάσχουν και σε συζήτηση για τα Ιστορικά Μουσεία, που αποτελούν και το ειδικότερο θέμα της συνάντησης. Οι παρουσιάσεις είναι αποτέλεσμα της εργασίας όλων των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Π.Π.Σ.Π.Α. ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ


Την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013, ο κ. Kων/νος Ευθυμίου, ομ. καθηγητής Μοριακής Βιολογίας στο St. John’s University  και απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσίασε στην Ακαδημία Αθηνών το έργο του Hellenic Link, Inc., ενός φορέα που λειτουργεί συμβουλευτικά για την ελληνική εκπαίδευση στις ΗΠΑ. Ένα μεγάλο βήμα προς την ανάδειξη της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού απετέλεσε η απόφαση της Αμερικανικής Πολιτείας να συμπεριληφθεί η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως γλώσσα επιλογής όλων των αμερικανοπαίδων και όχι μόνον ως μάθημα στα ελληνικά σχολεία της Αμερικής.
Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν και οι εκπαιδευτικοί του Προτύπου Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πετρέσκου Θεόδωρος,
PhD Μαθηματικών, και Κεκροπούλου Μαρία, PhD Ιστορίας, οι οποίοι και παρουσίασαν την επικείμενη συνεργασία τους με Λύκεια της Ν. Υόρκης. Πρόκειται για μία καινοτόμο δράση, κατά την οποία μαθητές του Σχολείου μας και των δύο αντίστοιχων της Ν. Υόρκης, μέσω τηλεδιάσκεψης θα διερευνήσουν διεπιστημονικά θεματικές που απασχόλησαν την ανθρωπότητα από την αρχαιότητα μέχρι και τους νεώτερους χρόνους και θα εκπονήσουν κατά σχολείο ή και από κοινού εργασίες. Η συμβολή του Ηellenic Link, Inc. ήταν σημαντική για τη συνεργασία αυτή και ως τέτοια προεβλήθη στη συγκεκριμένη συνάντηση. Η δράση αυτή υλοποιείται από το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών εδώ και δύο χρόνια με τον τίτλο «Μαθηματικά και Πολιτισμός» στο πλαίσιο των Ερευνητικών Εργασιών με διαφορετικές θεματικές κάθε φορά και μάλιστα παρουσιάστηκε μέρος της στην 5η Μαθηματική Συνάντηση της Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.


ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ Π.Π.Σ.Π.Α.

[Sleeker_special_clear]