ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Οι Όμιλοι Αγωνίζομαι Ομαδικά και Λειτουργικής Προπόνησης

πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Καλαμάτα και Αρχαία Μεσσήνη από την Πέμπτη 18 έως την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να επισκεφτούν την πόλη, τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και να συμμετάσχουν στην 6η Πανελλήνια Διημερίδα ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Κλασικού Αθλητισμού. 30 μαθητές/τριες από τους δύο Ομίλους συμμετείχαν στους αγώνες στα αγωνίσματα δρόμου 1 και 2 σταδίων, μήκους χωρίς φορά, ρίψης λίθου και ρίψης ακοντίου. Όλοι αγωνίστηκαν με πάθος και απήλαυσαν τον αγώνα, ενώ τρεις μαθητές μας διακρίθηκαν (Μπεράτης Παύλος Β2 ρίψη ακοντίου, Τσολάκης Κωνσταντίνος Β2 μήκος χ.φ. και Πατέλλη Σμαράγδα Δ1 μήκος χ.φ.).
Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές/τριες για τη συμμετοχή τους και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά!
 
 

 

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Οι Όμιλοι Ιστορικού Αρχείου Π.Σ.Π.Α. και Γλώσσας και Πολιτισμού

πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κω από την Πέμπτη 11 έως το Σάββατο 13 Απριλίου 2024.

Στο πλαίσιο των δράσεών τους στο νησί συνδύασαν τα ενδιαφέροντά τους
και επισκέφθηκαν αρχαία, αρχεία και αρχαία αρχεία!
 
Παράλληλα υλοποίησαν σε συνεργασία με σχολεία του νησιού και σχετικούς φορείς
εργαστήρια και βιωματικές δραστηριότητες. 
 
 Συγκεκριμένα:
 
Επισκέφθηκαν το Ιπποκράτειο 1ο Γενικό Λύκειο Κω και το Δημοτικό Σχολείο Καρδάμαινας, όπου ξεναγήθηκαν, είδαν τα αρχεία του Σχολείου (από την Ιταλοκρατία και την Οθωμανοκρατία, αντίστοιχα, έως σήμερα), παρουσίασαν και χρησιμοποίησαν τον εξοπλισμό ψηφιοποίησης που προσφάτως απέκτησε το Σχολείο μας, χάρη σε κοινή δωρεά του Συλλόγου Γονέων και του Συλλόγου Αποφοίτων, και συζήτησαν με τους μαθητές πάνω σε ζητήματα αρχειακής παιδείας με αφορμή αναπαραγωγές τεκμηρίων που επεξεργάζονται στο πλαίσιο της λειτουργίας του Ομίλου Ι.Α.
 
Παρακολούθησαν παρουσίαση σχετική με την εξέλιξη της πόλης της Κω κατά τον 20ό αιώνα μέσα από πρωτότυπα και αδημοσίευτα αρχειακά τεκμήρια και από τη συλλογή βιβλίων της Ιπποκρατείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Ειδικού Ιστορικού και Λαογραφικού Αρχείου του νησιού. 
 
Επισκέφθηκαν σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, όπως το Ασκληπιείο, με το λίθινο αρχαίο αρχείο του, τις επιγραφές δηλαδή του μεγαλύτερου ιερού νοσοκομείου του αρχαίου κόσμου, το Ρωμαϊκό Ωδείο (με ξενάγηση από τους μαθητές του Ιπποκρ. 1ου ΓΕ.Λ. Κω), τον Δυτικό Αρχαιολογικό Χώρο, την αναστηλωμένη Casa Romana και, στην Καρδάμαινα, την Πανεπιστημιακή ανασκαφή της αρχαίας Αλάσαρνας. Ο Όμιλος Γλώσσας και Πολιτισμού είχε μεριμνήσει για την παρουσίαση της μυθολογίας των χώρων καθώς και για τον σχολιασμό επιλεγμένων επιγραφών και ιδιαίτερα των στοιχείων της δωρικής διαλέκτου.  
 
Πολλές από τις παραπάνω δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τους μαθητές και τις μαθήτριες
της περσινής αρχειακής ομάδας του Ιπποκρατείου 1ου ΓΕ.Λ. Κω με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό κα Σοφία Καραγιάννη
και της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καρδάμαινας.
 
 
Ευχαριστούμε όλες και όλους για τη θερμή φιλοξενία στο νησί
και το ταξιδιωτικό πρακτορείο για την εξαιρετική συνεργασία!
   

Omiloi Kos 2024 

 

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Την Πέμπτη 4/4 πραγματοποιήθηκε δράση του σχολείου μας, στον λόφο του Στρέφη από το τμήμα Δ1.

Το τμήμα συνόδευσαν ο υπεύθυνός του κ Μιχαηλίδης και ο κ.Δημητριάδης. Σκοπός της δράσης ήταν η εμψύχωση και δυναμική της ομάδας και η σύσφιξη σχέσεων μαθητών και καθηγητών. Ως κορύφωση της δράσης πραγματοποιήθηκε φύτευση ενός δένδρου ελιάς. Όλοι μαζί μαθητές και καθηγητές συμμετείχαν ενεργητικά στέλνοντας μήνυμα ειρήνης και φιλίας στο όνομα του σχολείου μας.

Ευελπιστούμε η ελιά του ΠΣΠΑ να "πιάσει" και να αποτελεί σύμβολο των αξιών του σχολείου μας. 
Στην δράση μας βοήθησαν:
Το φυτώριο των εξαρχείων Κοπριά, που μας προμήθευσε δωρεάν το δέντρο και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. 
Ο Δήμος Αθηναίων που μας επέτρεψε να φυτέψουμε την ελιά στον Στρέφη και που με την αρωγή γεωπόνων, μας υπέδειξε την κατάλληλη τοποθεσία.
Μία μικρή συμβολική δράση για την παγκόσμια ειρήνη και φιλία. 

    

 

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Την Πέμπτη 28/3 πραγματοποιήθηκε, όπως και πέρσι, διδακτική επίσκεψη της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών Β΄ Λυκείου στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν από τους υπευθύνους της Σχολής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη και τη συλλογή σπάνιων εκδόσεων, στο Αρχείο της Σχολής και συγκεκριμένα είδαν τεκμήρια από το αρχείο Σεφέρη και από το ανασκαφικό αρχείο της Πύλου και της Αρχαίας Αγοράς της Αθήνας. Ακόμη, ξεναγήθηκαν στην ερευνητική βιβλιοθήκη Blegen και στα αρχαιομετρικά εργαστήρια Wiener, στα οποία οι Θετικές επιστήμες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την καλύτερη κατανόηση του αρχαίου κόσμου.

Θερμές ευχαριστίες στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών για την υποδοχή των μαθητών μας!

  

ASCSA 2024 

 

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Την Τετάρτη 13/3 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των μαθητών της Γ' Λυκείου - Επιστήμες Υγείας, στο ερευνητικό κέντρο Φλέμινγκ.

Συνοδεία του καθηγητή βιολογίας και της διευθύντριας του Π.Σ.Π.Α., οι μαθητές παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις των ερευνητών του κέντρου αλλά και συμμετείχαν οι ίδιοι, όπου ήταν ασφαλές και επιτρεπτό, σε πειραματικές πρακτικές.


Η μεταφορά των μαθητών μας στη Βάρη έγινε με βαν που ανέλαβε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, τον οποίο ευχαριστούμε πάρα πολύ. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε την διεύθυνση του Ε.ΚΕ.Β.Ε. Φλέμινγκ και όλους τους ερευνητές που μας καλωσόρισαν, διέθεσαν τον πολύτιμο χρόνο τους και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους.


Ήταν μια μοναδική ευκαιρία για τους τελειόφοιτους μαθητές του Π.Σ.Π.Α. να δουν τις εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα τεχνολογιας αιχμής και να συνδέσουν την θεωρία με την πράξη!

   IMG 20240313 093027IMG 20240313 111535 

 

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ακριβές αντίγραφο Πράξης 17ης/4-3-2024

Σήμερα, Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:00, στο Γραφείο της Διεύθυνσης του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών, συνήλθε η Επιτροπή που συγκρότησε η Διευθύντρια κυρία Βασιλική Τσούνη, αποτελούμενη από την ίδια, τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου κκ. Βάϊο Καμινιώτη και Θεώνη Χριστογιάννη, εκ των συνοδών, τους κκ. Χαράλαμπο Πανδή και Ιωάννη Γκούβη, από τον Σύλλογο Γονέων, και τους μαθητές Καραθανάση Αλκιβιάδη και Σκοτεινόπουλο Χρήστο, εκ των συμμετεχόντων στη μετακίνηση, προκειμένου να προβεί στην αποσφράγιση των φακέλων προσφορών των ταξιδιωτικών γραφείων τα οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη μετακίνηση τεσσάρων (3) καθηγητών/-τριών και τριάντα εννέα (39) μαθητών/-τριών στην Καλαμάτα από τις 04 έως τις 07 Απριλίου 2024, σύμφωνα με το περιεχόμενο της υπ’ αριθμ. 104/20-2-2024 ανακοίνωσης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. Α' Αθήνας, καθώς και στην ανάθεσή της.

Η Διευθύντρια ενημέρωσε την Επιτροπή ότι κατατέθηκαν στο Σχολείο πέντε (5) προσφορές σε κλειστούς και σφραγισμένους φακέλους.

Ο πρώτος φάκελος υποβλήθηκε από το γραφείο IQ Holidays με αρ. πρωτ. 118/27-2-2024.

Ο δεύτερος από το PVS Mykonos με αρ. πρωτ. 120/27-2-2024.

Ο τρίτος από το Manessis Travels με αρ. πρωτ. 121/27-2-2024.

Ο τέταρτος από το @ Holidays με αρ. πρωτ. 123/27-2-2024

Ο πέμπτος από το Travel Project με αρ. πρωτ. 126/27-2-2024

Στη συνέχεια έγινε αποσφράγιση των φακέλων και η Επιτροπή εξέτασε ενδελεχώς αν τα ενδιαφερόμενα ταξιδιωτικά γραφεία πληρούν τις προϋποθέσεις και τους όρους που αναφέρθηκαν στην ανακοίνωση, την οποία το Σχολείο ανάρτησε στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας.

Απορρίπτονται:

PVS Mykonos: (αποδεικτικό ασφαλιστικής φορολογικής ενημερότητας/δεν έχει γίνει βεβαίωση κράτησης στο όνομα του σχολείου

Manessis Travels ((αποδεικτικό ασφαλιστικής φορολογικής ενημερότητας/δεν έχει γίνει βεβαίωση κράτησης στο όνομα του σχολείου)

@ Holidays: (αποδεικτικό ασφαλιστικής φορολογικής ενημερότητας/δεν έχει γίνει βεβαίωση κράτησης στο όνομα του σχολείου)

Travel Project (μεγαλύτερο κόστος)

Τελικά η Επιτροπή αποφάσισε να αναθέσει τη διοργάνωση της εκδρομής στο ταξιδιωτικό πρακτορείο IQ Holidays. Η διαμονή των μαθητών και των συνοδών καθηγητών θα γίνει στο ξενοδοχείο Elite City Resort που είναι τεσσάρων αστέρων με τιμή αναά άτομο διακόσια δεκαπέντε (215) ευρώ και πληροί όλες τις προϋποθέσεις της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Π.Σ.Π.Α. με αρ. πρωτ. 104/20-2-2024.

Το πρακτικό υπογράφεται από τη Διευθύντρια και τα μέλη της Επιτροπής ως ακολούθως.

Η Διευθύντρια

Τα μέλη της επιτροπής

Δρ Βασιλική Τσούνη

Βάϊος Καμινιώτης

Θεώνη Χριστογιάννη

Χαράλαμπος Πανδής

Ιωάννης Γκούβης

Αλκιβιάδης Καραθανάσης

Χρήστος Σκοτεινόπουλος

 

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ακριβές αντίγραφο Πράξης 15ης/1-3-2024

Σήμερα, Παρασκευή 1-3-2024 και ώρα 11:00 στο Γραφείο της Διεύθυνσης του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών, συνήλθε η Επιτροπή που συγκρότησε η Διευθύντρια Τσούνη Βασιλική προκειμένου να προβεί στην αποσφράγιση των φακέλων προσφορών των ταξιδιωτικών γραφείων τα οποία εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για τη μετακίνηση τριών (3) καθηγητών/-τριών και τριαντατριών (33) μαθητών/-τριών στην Καλαμάτα – Αρχαία Μεσσήνη , από 18-19/04/2024 σύμφωνα με το περιεχόμενο της υπ'αριθμ.: 117/26-02-2024 ανακοίνωσης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. Α' Αθήνας, καθώς και στην ανάθεσή της.

Η Διευθύντρια ενημέρωσε την Επιτροπή ότι κατατέθηκαν στο Σχολείο τρεις (3) προσφορές σε κλειστούς και σφραγισμένους φακέλους.

Ο πρώτος φάκελος υποβλήθηκε από τη Δωδώνη Travel με αριθμ. Πρωτ.132/1-3-2024

Ο δεύτερος από το Travel Project με αριθμό πρωτ. 133/1-3-2024

Ο τρίτος από το P.V.S TRAVEL με αριθμό πρωτ. 134/1-3-2024

Στη συνέχεια έγινε αποσφράγιση των φακέλων και η Επιτροπή εξέτασε ενδελεχώς αν τα ενδιαφερόμενα ταξιδιωτικά γραφεία πληρούν τις προϋποθέσεις και τους όρους που αναφέρθηκαν στην ανακοίνωση την οποία το Σχολείο ανάρτησε στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας.

Απορρίπτονται:

 1. Δωδώνη TravelΔεν προσκόμισε αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας και αποδεικτικό ενημερότητας για χρέη προς το δημόσιο. Δεν προσκόμισε βεβαίωση διαθεσιμότητας δωματίων.
 2. P.V.S TRAVELΔεν προσκόμισε αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας και αποδεικτικό ενημερότητας για χρέη προς το δημόσιο. Δεν προσκόμισε βεβαίωση διαθεσιμότητας δωματίων.

Επιλέγεται

Το ταξιδιωτικό γραφείο Travel Project, καθώς συμπεριλαμβάνονται στην προσφορά του όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Το πρακτικό υπογράφηκε από τη Διευθύντρια κ. Τσούνη Βασιλική και τα μέλη της Επιτροπής κ. Γκούβη και κ. Πανδή από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Παπασπύρου και κ. Μιχαηλίδη από τον Σύλλογο Διδασκόντων και τους μαθητές/τριες Πατέλη Σμ. και Σούκα Άρτ..

 

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ακριβές αντίγραφο Πράξης 16ης/1-3-2024

Σήμερα, Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024 και ώρα 12:00, στο Γραφείο της Διεύθυνσης του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών, συνήλθε η Επιτροπή που συγκρότησε η Διευθύντρια κυρία Βασιλική Τσούνη, αποτελούμενη από την ίδια, τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου κκ. Γεώργιο Δουλφή και Διονυσία Τζακώστα, εκ των συνοδών, τους κκ. Χαράλαμπο Πανδή και Ιωάννη Γκούβη, από τον Σύλλογο Γονέων, και τους μαθητές Μιχαέλα Κουτσοπούλου και Μαρκέλλα Τουρή, εκ των συμμετεχόντων στη μετακίνηση, προκειμένου να προβεί στην αποσφράγιση των φακέλων προσφορών των ταξιδιωτικών γραφείων τα οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη μετακίνηση τεσσάρων (4) καθηγητών/-τριών και τριάντα τεσσάρων (34) μαθητών/-τριών στην Κω από τις 11 έως τις 13 Απριλίου 2024, σύμφωνα με το περιεχόμενο της υπ’ αριθμ. 105/20-2-2024 ανακοίνωσης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. Α' Αθήνας, καθώς και στην ανάθεσή της.

Η Διευθύντρια ενημέρωσε την Επιτροπή ότι κατατέθηκαν στο Σχολείο τρεις (3) προσφορές σε κλειστούς και σφραγισμένους φακέλους.

Ο πρώτος φάκελος υποβλήθηκε από το γραφείο PVS Mykonos με αρ. πρωτ. 122/27-2-2024.

Ο δεύτερος από το At Holidays με αρ. πρωτ. 123/27-2-2024.

Ο τρίτος από το Travel Project με αρ. πρωτ. 125/27-2-2024.

Στη συνέχεια έγινε αποσφράγιση των φακέλων και η Επιτροπή εξέτασε ενδελεχώς αν τα ενδιαφερόμενα ταξιδιωτικά γραφεία πληρούν τις προϋποθέσεις και τους όρους που αναφέρθηκαν στην ανακοίνωση την οποία το Σχολείο ανάρτησε στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας.

Απορρίπτονται:

PVS Mykonos: βεβαίωση διαθεσιμότητας δωματίων, αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας και αποδεικτικό ενημερότητας για χρέη προς το δημόσιο.

At Holidays: επειδή δεν κατέθεσε βεβαίωση διαθεσιμότητας δωματίων, αποδοχή όλων των όρων της προκήρυξης, αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας, αποδεικτικό ενημερότητας για χρέη προς το δημόσιο και ρήτρα αθέτησης όρων σύμβασης.

Η Επιτροπή αποφάσισε να αναθέσει τη διοργάνωση της εκδρομής στο ταξιδιωτικό πρακτορείο Travel Project με πτήσεις με την εταιρεία Sky Express από Αθήνα προς Κω και αντιστρόφως. Η διαμονή των μαθητών και συνοδών καθηγητών θα γίνει στο ξενοδοχείο Kos Divine Hotel που είναι πέντε (5) αστέρων, με τιμή ανά άτομο επτακόσια (360€) ευρώ και πληροί όλες τις προϋποθέσεις της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Π.Σ.Π.Α. με αρ. πρωτ. 105/20-2-2024.

Το πρακτικό υπογράφεται από τη Διευθύντρια και τα μέλη της Επιτροπής ως ακολούθως.

Η Διευθύντρια

Τα μέλη της επιτροπής

Δρ Βασιλική Τσούνη

Γεώργιος Δουλφής

Διονυσία Τζακώστα

Χαράλαμπος Πανδής

Ιωάννης Γκούβης

Μιχαέλα Κουτσοπούλου

Μαρκέλλα Τουρή

 

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ακριβές απόσπασμα της πράξης 14/26-2-2024 από το Βιβλίο Πράξεων της Διευθύντριας.

Σήμερα, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11:00 στο Γραφείο της Διεύθυνσης του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών, συνήλθε η Επιτροπή που συγκρότησε η Διευθύντρια Τσούνη Βασιλική προκειμένου να προβεί στην αποσφράγιση των φακέλων προσφορών των ταξιδιωτικών γραφείων τα οποία εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για τη μετακίνηση τριών (3) καθηγητών/-τριών και τριαντατριών (33) μαθητών/-τριών στην Καλαμάτα – Αρχαία Μεσσήνη , από 18-19/04/2024 σύμφωνα με το περιεχόμενο της υπ'αριθμ.: 94/14-02-2024 ανακοίνωσης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. Α' Αθήνας, καθώς και στην ανάθεσή της.

Η Διευθύντρια ενημέρωσε την Επιτροπή ότι κατατέθηκαν στο Σχολείο πέντε (5) προσφορές σε κλειστούς και σφραγισμένους φακέλους.

Ο πρώτος φάκελος υποβλήθηκε από την @Holidays με αριθμ. Πρωτ.107/21-2-2024

Ο δεύτερος από το P.V.S TRAVEL με αριθμό πρωτ. 108/21-2-2024

Ο τρίτος από το Manessis Travel με αριθμό πρωτ. 109/21-2-2024

Ο τέταρτος από το Travel Project με αριθμ. Πρωτ. 110/21-2-2024

Ο πέμπτος από το IQ Holidays με αριθμό πρωτ. 111/21-2-2024.

Στη συνέχεια έγινε αποσφράγιση των φακέλων και η Επιτροπή εξέτασε ενδελεχώς αν τα ενδιαφερόμενα ταξιδιωτικά γραφεία πληρούν τις προϋποθέσεις και τους όρους που αναφέρθηκαν στην ανακοίνωση την οποία το Σχολείο ανάρτησε στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας.

Απορρίπτονται:

 1. @Holidays: επειδή δεν κατέθεσε αποδεικτικό ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας.
 2. P.V.S TRAVEL: επειδή δεν κατέθεσε αποδεικτικό ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας.
 3. Manessis Travel: επειδή δεν κατέθεσε αποδεικτικό ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας.
 4. Travel Project: επειδή δεν κατέθεσε το αναφερόμενο στην πρόταση ασφαλιστικό συμβόλαιο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
 5. IQ Holidays: επειδή κατέθεσε το φάκελο εκπρόθεσμα.

Το πρακτικό υπογράφηκε από τη Διευθύντρια κ.Τσούνη Βασιλική και τα μέλη της Επιτροπής κ.Πανδή και κ.Γκούβη από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, κ.Γούβαλη και κ.Μιχαηλίδη από το Σύλλογο Διδασκόντων και τους μαθητές/τριες Πατέλλη Σμ. και Κουτελίδα Ανδρ..

 

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ακριβές απόσπασμα της πράξης ­­­­­­ 8/22-1-2024 από το Βιβλίο Πράξεων της Διευθύντριας.

         Σήμερα, Δευτέρα 22 Ιανουαρίου  2024 και ώρα 13:30 στο Γραφείο της Διεύθυνσης του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών, συνήλθε η Επιτροπή που συγκρότησε η Διευθύντρια Τσούνη Βασιλική προκειμένου να προβεί στην αποσφράγιση των φακέλων προσφορών των ταξιδιωτικών γραφείων τα οποία εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για τη μετακίνηση τριών (2) καθηγητών/-τριών και δώδεκα (12) μαθητών/-τριών στην Πράγα , από 4-7/03/2024 σύμφωνα με το περιεχόμενο της υπ'αριθμ.: 12/11-01-2024 ανακοίνωσης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. Α' Αθήνας, καθώς και στην ανάθεσή της.

         Η Διευθύντρια ενημέρωσε την Επιτροπή ότι κατατέθηκαν στο Σχολείο πέντε (5) προσφορές σε κλειστούς και σφραγισμένους φακέλους.

Ο πρώτος φάκελος υποβλήθηκε από  την Kalamaki Travel Services με αριθμ. Πρωτ.27/16-1-2024.

Ο δεύτερος από το Δωδώνη Travel με αριθμό πρωτ. 31/18-1-2024.

Ο τρίτος από το PVS με αριθμό πρωτ. 32/18-1-2024.

Ο  τέταρτος από το Rika Travel με αριθμ. Πρωτ. 35/18-1-2024

Ο πέμπτος από το Travel Project με αριθμό πρωτ. 37/18-1-2024.

      Στη συνέχεια έγινε αποσφράγιση των φακέλων και η Επιτροπή εξέτασε ενδελεχώς αν τα ενδιαφερόμενα ταξιδιωτικά γραφεία πληρούν τις προϋποθέσεις και τους όρους που αναφέρθηκαν στην ανακοίνωση την οποία το Σχολείο ανήρτησε στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας.

Απορρίπτονται:

 1. Kalamaki Travel Services: επειδή η προτεινόμενη διάρκεια της εκδρομής υπερβαίνει τις ημέρες παραμονής στο εξωτερικό, την οποία ζητούσαμε στην ανάρτησή μας. Επίσης, επειδή αναφέρεται στην προσφορά ναυλωμένη πτήση χωρίς αναφορά στην αεροπορική εταιρεία ενώ εμείς ζητούσαμε ρητά την εξαίρεση εταιρειών χαμηλού κόστους.
 2. Δωδώνη Travel: επειδή δεν κατέθεσε αποδεικτικό ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας και επειδή το αεροδρόμιο άφιξης και επιστροφής είναι διαφορετικό από αυτό που ζητούσαμε.
 3. PVS: επειδή δεν κατέθεσε έγγραφα ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας και επειδή δεν προσφέρει ημιδιατροφή, δηλαδή δείπνο εντός της τιμής παρά μόνον πρωινό και έξτρα κόστος για δείπνο. Επιπλέον, το αεροδρόμιο άφιξης και επιστροφής είναι διαφορετικό από αυτό που ζητούσαμε.
 4. Rika Travel: επειδή δεν κατέθεσε έγγραφα ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας. Επίσης, η προτεινόμενη πτήση ΔΕΝ είναι ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ πτήση όπως ζητούσαμε αλλά με ενδιάμεσο σταθμό και επιπλέον είναι μεσημεριανή πτήση ενώ ζητούσαμε πρωινή.
 5. Travel Project: επειδή το αεροδρόμιο άφιξης και επιστροφής είναι διαφορετικό από αυτό που ζητούσαμε. Επίσης, επειδή προσφέρεται δίκλινο δωμάτιο για τους συνοδούς αντί για μονόκλινο όπως ζητούσαμε.

 Το πρακτικό υπογράφηκε από τη Διευθύντρια και τα μέλη της Επιτροπής.

 

Επίσκεψη στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας & Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ

 

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς των μαθητών μας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, τους μαθητές και την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κ.Μυστακίδου που βοήθησαν στη μεταφορά και τον κο Φειδαίο Θ. που προσφέρθηκε κι εφέτος για την παράδοσή τους στη Στέγη Γερόντων και στην Εστία Κοριτσιού στην Αγία Παρασκευή στις 21/12/2023. Χαρούμενα Χριστούγεννα, καλές γιορτές! Χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη!!


 

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές της Β και της Γ Λυκείου (τμήματα Ε1, Ε2, ΣΤ1, ΣΤ2) του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Αρχικά επισκέφθηκαν τον Αρχαιολογικό χώρο του Λυκείου του Αριστοτέλη, που αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών το 1996.

Στιγμιότυπο οθόνης 17101

Στη συνέχεια οι μαθητές μετέβησαν στο γειτονικό Πολεμικό Μουσείο, το οποίο εγκαινιάστηκε το 1975 και παρουσιάζει την ελληνική στρατιωτική ιστορία από την αρχαιότητα ως τις ημέρες μας.

Στιγμιότυπο οθόνης 17102

Από τη Διεύθυνση

 

 

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Πρακτικό αξιολόγησης προσφορών τουριστικών γραφείων

για την εκδρομή της Γ΄ Λυκείου στα Ιωάννινα.

 

 

Kinderdocs

Οι μαθητές της Α ΄ τάξης του Λυκείου παρακολούθησαν δύο ταινίες μικρού μήκους, «Ιnsight»(διάρκειας 20’) και «The man who looked beyond the horizon»(διάρκειας 26’) σε συνεργασία με το Kinderdocs και τη σκηνοθέτιδα κα Δ. Κουζή, στο Μουσείο Μπενάκη, στην οδό Κουμπάρη 1 στο Κολωνάκι, την Παρασκευή 20/10/2022. Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος των μαθητών με τον Ολλανδό σκηνοθέτη της δεύτερης ταινίας, τον Martijn Blekendaal και μας δόθηκε υλικό για επεξεργασία στην τάξη.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Πρακτικό αξιολόγησης προσφορών τουριστικών γραφείων

για την εκδρομή του Ομίλου Ιστορικού Αρχείου στη Νάουσα με τουριστικό λεωφορείο.

 

 

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Πρακτικό αξιολόγησης προσφορών τουριστικών γραφείων

για την εκδρομή της Γ΄ Γυμνασίου στα Καλάβρυτα.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Πρακτικό αξιολόγησης προσφορών τουριστικών γραφείων

για την εκδρομή του Ομίλου Ιστορικού Αρχείου στη Νάουσα.

 

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

28 Νοεμβρίου 2022

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΠΑ

ΤΜΗΜΑΤΑ Α1-Α2

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ GOALBALL 
 

Πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2022 εκπαιδευτική επίσκεψη των τμημάτων Α1 και Α2 στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΕΚΠΑ. Οι μαθητές παρουσίασαν εργασίες σχετικά με τα Παραολυμπιακά Αθλήματα και τις διαφορές μεταξύ Παραολυμπιακών Αγώνων και Αγώνων Special Olympics. Ενημερώθηκαν για την αξία του αθλητισμού για άτομα με κινητικές και άλλες αναπηρίες από την Καθηγήτρια Προσαρμοσμένης Κινητικής Αγωγής του ΣΕΦΑΑ κ.Κουτσούκη, καθώς και για το άθλημα του Goalball από τον προπονητή της Εθνικής ομάδας. Επίσης παρακολούθησαν επίδειξη του αθλήματος από τους αθλητές της εθνικής ομάδας και τέλος δοκίμασαν να συμμετέχουν βιωματικά στο άθλημα. 

 

 

 

 

 

19-10-2022

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΚΔΡΟΜΗ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

       ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ


     

         Ενστάσεις κατά της επιλογής μπορούν να υποβληθούν μέχρι και τη Δευτέρα 24/10/2022 στις 12:00.

      Πράξη 4η, 19-10-2022 

 Η  Αναπληρώτρια Διευθύντρια

 Πηνελόπη Σουρή

 

 

Πρακτικό επιτροπής αποσφράγισης φακέλων προσφορών και επιλογής ή μη προσφοράς για τη μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών στη Γαλλία (Πράξη 4η, 11/2/2022).

 

2019

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Κατά το σχολικό έτος 2018-2019 το τμήμα της Ιστορίας της Τέχνης (μάθημα επιλογής Γ΄Λυκείου) πραγματοποίησε τις εξής διδακτικές επισκέψεις:

Μουσείο Μπενάκη οδού Πειραιώς (Νοέμβριος 2018): Αναδρομική έκθεση Γιάννη Μόραλη με αφορμή τις ενότητες  «Μοντερνισμός και Ελληνικότητα» και «Σύγχρονη ελληνική τέχνη».

(https://www.benaki.org/index.php?option=com_events&view=event&id=5739&lang=el

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη (Ιανουάριος 2019): Έκθεση έργων της Εθνικής Πινακοθήκης και του ιδρύματος Κουτλίδη με τίτλο «΄Αρωμα γυναίκας στην ελληνική ζωγραφική». Διατρέξαμε δύο αιώνες νεοελληνικής ζωγραφικής, ασχοληθήκαμε κατά ομάδες με τα ρεύματα του 19ου και του 20ού  αιώνα και παρουσιάσαμε στην τάξη το «αγαπημένο» μας έργο και το κοινωνικό-καλλιτεχνικά του συμφραζόμενα (http://thf.gr/el/class/%ce%b7-%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%af%ce%ba%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bd%ce%b5%ce%bf%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae/)

Εργαστήρι Γιάννη Παππά-Μουσείο Μπενάκη (Απρίλιος 2019): Γνωρίσαμε το έργο και τις καταβολές ενός σπουδαίου έλληνα γλύπτη, βιώσαμε την εμπειρία ενός καλλιτεχνικού εργαστηρίου και μιλήσαμε για τη γλυπτική στον δημόσιο χώρο με αφορμή την επικείμενη τοποθέτηση του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου  (έργο του Γ. Παππά) στο κέντρο της Αθήνας. Φωτογραφίες: Τατιάνα Μπόλαρη

(https://www.benaki.org/index.php?option=com_buildings&view=building&id=5&Itemid=138&lang=el).


Τέλος, κατά το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου 2019 οι μαθητές κατέγραψαν από δέκα  έργα της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής δημιουργίας που εκτίθενται στους σταθμούς του αθηναϊκού Μετρό και παρουσίασαν εκείνο που τους εντυπωσίασε περισσότερο.

 

Ας σημειωθεί ότι αυτή ήταν η τελευταία χρονιά που το μάθημα της Ιστορίας της Τέχνης διδάσκεται στο Λύκειο, δεδομένου ότι δεν περιλήφθηκε στα διδακτικά αντικείμενα των νέων αναλυτικών προγραμμάτων.

 

04-03-2019

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ 09/05 - 12/05/2019

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ

 

      Πράξη 4η, 04-03-2019 

Η  Διευθύντρια

Δρ Ελένη Δανίλη

 

28-01-2019

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ (ΒΡΟΤΣΛΑΒ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ 31/03 - 04/04/2019

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ

      Πράξη 3, 28-01-2019 

Η  Διευθύντρια

Δρ Ελένη Δανίλη

 

 

5-11-2018

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ 28/11 - 2/12/2018

35 μαθητές και 3 συνοδοί

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΟΥΛΟΥΘΑ ΓΡΑΦΕΙΑ:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 

       Επιλέχθηκε το τουριστικό γραφείο @Holidays (6)

      Πράξη 2, 5-11-2018 

 

Η  Διευθύντρια

Δρ Ελένη Δανίλη

 

 

 

 

2018

Επίσκεψη των μαθητών της Α’ γυμνασίου στην περιοχή του Υγρότοπου Βραυρώνας

 

Οι μαθητές της Α’ γυμνασίου, μαζί με τους εκπαιδευτικούς κ.Ιωαννίδου. κ. Δουλφή και την κ. Γιαννουσά επισκεύτηκαν την περιοχή του Υγρότοπου Βραυρώνας  και συμμετείχαν στο περιβαλλοντκό πρόγραμμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. Το πρόγραμμα περιελάμβανε περιήγηση στον Υγρότοπο, παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια και περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Παράλληλα ο κ. Δουλφής ενημέρωσε τους μαθητές για την ιστορία του Ναού της Αρτέμιδας της περιοχής. Ο Ναός της Αρτέμιδας, η ποικιλία βιοτόπων στις εκβολές του ποταμού Ερασίνου, η πλούσια ορνιθοπανίδα αποτελούν τους λόγους που έκαναν την επίσκεψη ξεχωριστή.

 

 

1-3-2018

 

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Πράξη 4/13-12-2017

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟ ΠΟΥΑΤΙΕ ΓΑΛΛΙΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ 6 -11/03/2018

10 μαθητές και δύο συνοδοί

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΟΥΛΟΥΘΑ ΓΡΑΦΕΙΑ:

 1. Liaison Tours: 5680 ευρώ
 2. Manessis Travel: 6500 ευρώ
 3. Happy days travel: 6900 ευρώ
 4. mazi travel: 5710 ευρώ
 5. Vlassopoulos travel: 6950 ευρώ
 6. @Holidays: 6750 ευρώ

Η εκδρομή ανατέθηκε στο Liaison Tours.

Η  Διευθύντρια

Δρ Ελένη Δανίλη

Δείτε τη σύμβασή εδώ σελ. 1, σελ. 2

 

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ CERN

 

Πρόγραμμα επίσκεψης

 

 

Video επίσκεψης στο Cern

 

 


Επίσκεψη στο Νομισματικό Μουσείο
 
Εκπαιδευτικό-Μαθησιακό υλικό : Μουσειακή Αγωγή (σε slides)
 
4183432_orig
1499591_orig
2020018_orig
5857204_orig
7848295_orig
4707187_orig
892676_orig
3901885_orig
7756364_orig
7890441_orig
1430689_orig
8340153_orig
1898236_orig
5238425_orig
5854420_orig
5696202_orig
4373794_orig
3226636_orig
1608472_orig
9431437_orig
01/20 
start stop bwd fwd

 

 

 

 

 

ΚΥΝΗΓΟΙ ΘΗΣΑΥΡΩΝ ΣΤΟ ΙΛΙΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ