Θεατρικό εργαστήρι 2014-15

«ΘΕΑΤΡΙΚΟ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ»

Παράσταση του Θεατρικού Ομίλου του Σχολείου μας

theatrikoergastiri1

όχι και τόσο άγριο...

...λέγεται το έργο που ο Ανδρέας Φλουράκης έγραψε για τα παιδιά του Θεατρικού Εργαστηρίου του Π.Π.Σ.Π.Α. και που θα παρουσιαστεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου την Παρασκευή 24/4, ώρα 19:00 και την Κυριακή 26/4, ώρα 18:00.

Είσοδος δωρεάν. Δελτία εισόδου θα διανέμονται 90΄ πριν από κάθε παράσταση.

Μια παράσταση για όλα τα “τίποτα, μωρέ” και τα “άστο, τι να καταλάβεις εσύ!” στη ζωή ενός εφήβου. Μια παράσταση για όσα οι έφηβοι δεν συζητάνε ποτέ με τους μεγάλους, ίσως επειδή φοβούνται πως θα τους φανούν πολύ άγρια.

για το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ βλ. https://el-gr.facebook.com/Festival.Efivikou.Theatrou

δείτε φωτογραφίες από τις πρόβες στη Στέγη εδώ

 

 

                 ΤΟ “ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ” ΣΤΟ 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

  

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το “Θεατρικό Εργαστήρι” θα συμμετάσχει με άλλα 9 σχολεία της Αθήνας στο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου, που   θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση 23-26 Απριλίου 2015 (http://www.sgt.gr/gr/programme/event/1922).

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τους διοργανωτές, συνεργαζόμαστε ήδη με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Ξανθόπουλο και τον ηθοποιό Θανάση Μεγαλόπουλο, για να παρουσιάσουμε το έργο που ο συγγραφέας Ανδρέας Φλουράκης έγραψε ειδικά για την ομάδα μας.

Τη φετινή χρονιά έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στο “Θεατρικό Εργαστήρι” και μαθητές από το 46ο Γ.Ε.Λ. Αθηνών, το Γ.Ε.Λ. Ψυχικού, το 4ο Γυμνάσιο Ζωγράφου και το 9ο Λύκειο Πετραλώνων.

Συγκεκριμένα, τη θεατρική ομάδα αποτελούν οι: Γιώργος Κληρονόμος, Άννα Κωνσταντοπούλου, Μαρκέλλα Μαλαγάρη, Ειρήνη Μέμα, Χριστόφορος Μητράκος, Εύα Μυλωνά, Δανάη Ομορεγκιέ-Νεάνθη, Λυδία Σάρρου, Νικόλας Σεβδαγιάν και Ρεγγίνα Τοπτσίου.

Αφίσες, φωτογραφίες, βίντεο : Χλόη Παρέ-Αναστασιάδου.

Οι συναντήσεις της ομάδας πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 14:30-17:30μ.μ. στον χώρο του σχολείου μας.

Υλικό για το Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου και τη συμμετοχή του Π.Π.Σ.Π.Α. εδώ

https://el-gr.facebook.com/Festival.Efivikou.Theatrou

http://www.efivikotheatro.gr/


«ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ»

ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ

Τα παιδιά εκφράζονται,theatrikoergastirigram ασκούνται στο να ακούν τους άλλους, αυτοσχεδιάζουν και παίζοντας ανακαλύπτουν τον εαυτό τους. Με τον καιρό χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τους γύρω τους και μαθαίνουν να συνεργάζονται σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους. Επεξεργάζονται με θεατρικές τεχνικές ποικίλα κείμενα, γνωρίζουν μερικά από τα μυστικά της θεατρικής τέχνης και αποκτούν αισθητική και θεατρική παιδεία, καθώς στο πλαίσιο του ομίλου ενθαρρύνονται να παρακολουθήσουν όλοι μαζί θεατρικές παραστάσεις και, σε πολλές περιπτώσεις, να συζητήσουν με τους συντελεστές τους.

Για το σχολικό έτος 2014-2015 έχουμε ήδη υποβάλει αίτηση για συμμετοχή στο 5ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου το οποίο θα πραγματοποιηθεί 23-26 Απριλίου 2015 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο όμιλος πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα 14:15-15:45μ.μ. και απευθύνεται σε μαθητές Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου, Α΄ και Β΄ Λυκείου. Σε περίπτωση που η θεατρική μας ομάδα επιλεγεί για το Φεστιβάλ το ωράριο του Ομίλου θα επεκταθεί έως τις 16:30μ.μ. περίπου (Δεκέμβριος-Απρίλιος).

Υπεύθυνη καθηγήτρια: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, φιλόλογος

 

theatrikoergastirigram2