Ευρετήριο Άρθρου

ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2016-17

 

- ΘΕΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Η Απόφαση»

- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: «Εθελοντική Αιμοδοσία»

 

14-5-2017

ΘΕΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2016-17

Την Τρίτη 2/5/2017 στο πλαίσιο της Ιστορίας του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού (μάθημα επιλογής Α΄ Λυκείου, διδάσκουσα: Κατερίνα Κυριακού) η ομάδα «Δράγμα» πραγματοποίησε στο σχολείο μας το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα με τίτλο «Η Απόφαση». Πρόκειται για μια διαδραστική προσέγγιση της «κοινοτοπίας του κακού», στην οποία οι μαθητές-θεατές καλούνται να παίξουν ενεργό ρόλο.
Η ομάδα Δράγμα ανατρέχει στα πρακτικά της δίκης της Νυρεμβέργης και σε επιστολές του Χέρμαν Γκαίρινγκ (Hermann Wilhelm Göring, 1893-1946) και, εφαρμόζοντας τεχνικές του «Εκπαιδευτικού Δράματος» (Drama in Education και Theatre in Education), δημιουργεί το πλαίσιο έτσι ώστε οι μαθητές να παρουσιάσουν μικρές σκηνές και tableaux vivants κατά ομάδες, να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες εμβάθυνσης του θέματος και να αναστοχαστούν πάνω στο πώς κάθε άνθρωπος επιλέγει το κακό ή το δίκαιο και πόσο δύσκολα ή εύκολα γίνεται η μετάβαση από το ένα στο άλλο (για την ομάδα Δράγμα βλ. και facebook.com/theatropaidagogikodrama/)
Στο πρόγραμμα πήραν μέρος οι μαθητές της Α΄ Λυκείου Νικηφόρος Αναστασάκης, Γιάννης Διαμαντής, Μαρίνα Ζαχαρίου, Εβελίνα Κοντονάσιου, Κλεοπάτρα Μαλικούρτη, Σαράντης Νικολετάκης, Μιχάλης Παπανικολάου, Νίκος Πετρίδης, Νικόλας Σεβδαγιάν, Ανδρέας Σπυρόπουλος, Κωνσταντίνα Τομαρά, Λίλιαν Χατζηκωνσταντή. Επίσης, η Αναστασία Κελεσίδη, φοιτήτρια του Φιλολογικού τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, η οποία πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση στο σχολείο μας με επόπτρια την καθηγήτρια Κατερίνα Κυριακού.

 fotopra2017 Page 1

 fotopra2017 Page 2