ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2017-18

 

- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: «Αγωνιστές στο Δρόμο»

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: «Αγωνιστές στο Δρόμο»

 

Agwnistes.jpg

Το πρόγραμμα εγκρίθηκε από την επιτροπή των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, με αριθμό πρωτ: 25588/08-12-2017, Πράξη1η.

Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί:
Γούβαλη Μαρίνα,  ΠΕ11
Παπασπύρου Αγγελική, ΠΕ11

ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: 39  (Α Λυκείου)

Το δρομικό κίνημα, παγκοσμίως αναπτυσσόμενο μετά τη δεκαετία του ‘60, έχει εισβάλλει τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας με χιλιάδες δρομείς να τρέχουν στους δρόμους της πόλης και σε εκατοντάδες αγώνες που διεξάγονται ετησίως σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Με την επιθυμία αυτή η συνήθεια να γίνει τρόπος ζωής για τους μαθητές-τριές μας διεξάγουμε για τη σχολική χρονιά 2017-18 ένα Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο «Αγωνιστές στο δρόμο» και στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας και άσκησης, τη διεύρυνση των γνώσεων των μαθητών/τριών σε θέματα βελτίωσης της φυσικής κατάστασης και τη διασφάλιση της καλής υγείας, την ανάπτυξη της αγωνιστικότητας και την ανάπτυξη του πνεύματος αλληλεγγύης και αλτρουισμού μέσα από την εθελοντική συμμετοχή και προσφορά. Στα πλαίσια του Προγράμματος οι μαθητές-τριες θα εξασκηθούν σε διαφορετικά είδη προπόνησης αντοχής, σε προπόνηση δύναμης για δρομείς αντοχής, θα ενημερωθούν για θέματα διατροφής και θέματα εξοπλισμού κατά την προπόνηση και τον αγώνα, θα ανακαλύψουν διαδρομές στην πόλη, θα συμμετέχουν εθελοντικά σε αγώνα δρόμου και διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας στο σχολείο και τέλος θα συμμετάσχουν σε αγώνα δρόμου 5χλμ σε αγώνα που διοργανώνεται στη Σίφνο στις 6-5-2018.


6 Μαΐου 2018 - Συμμετοχή των μαθητών-τριών του Προγράμματος στο δρόμο 5χλμ. του 2ου Sifnos Run

Με δυναμική συμμετοχή, επιτυχίες και πολλά χαμόγελα ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Αγωνιστές στο Δρόμο» 2017-18. Την Κυριακή 6 Μαΐου 39 μαθητές-τριες του σχολείου μας βρέθηκαν στην όμορφη Σίφνο για να συμμετάσχουν στο 2ο Sifnos Run. Στη διαδρομή των 5χλμ 27 μαθητές-τριες της Α Λυκείου τερμάτισαν, ενώ 12 μαθητές-τριες βοήθησαν στη διοργάνωση ως εθελοντές. Ιδιαίτερες επιτυχίες ήταν η 6η θέση στους άνδρες (Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, 2ος στην κατηγορία έως 18 ετών) και η 6η στις γυναίκες (Αλεξάνδρα Γαβαλιά, 3η στην κατηγορία έως 18 ετών). Το σχολείο μας έλαβε τιμητικό βραβείο για τη μαζικότερη ομαδική συμμετοχή από το Δήμαρχο Σίφνου κ Ανδρέα Μπαμπούνη. Ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο για την υποδοχή του, καθώς και την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Έλενα Λάμπου από τη διοργανώτρια αρχή.

Αποτελέσματα Αγώνα

http://results.chronosystems.gr/Results.aspx?CId=16252&RId=209&EId=2

https://www.sifnosrun.gr/uncategorized

Αποτελέσματα Κατηγορίας έως 18 ετών

Αγόρια

Κορίτσια

Βίντεο - Φωτογραφίες

https://www.facebook.com/sifnosrun/

Στον αγώνα συμμετείχαν 27 μαθητές-τριες: 

ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΟΣ ΒΑΙΟΣ, ΒΑΡΒΕΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΑΒΑΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΓΚΟΥΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΔΗΜΙΣΙΑΝΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΚΟΝΤΑΞΗ ΑΛΕΞΙΑ, ΚΟΤΖΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΜΑΛΦΑΣ ΣΠΥΡΕΤΟΣ, ΜΑΝΑΡΑ ΜΥΡΤΩ, ΜΕΛΙΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΜΕΛΙΓΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΜΠΡΑΝΗ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ, ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ, ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΤΡΥΦΩΝΑΣ, ΡΕΝΙΕΡΗΣ ΑΝΔΡΟΚΛΗΣ, ΣΠΑΝΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ-ΝΕΦΕΛΗ, ΤΟΛΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΧΙΩΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΨΑΘΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΨΑΛΛΙΔΑ ΙΩΑΝΝΑ. 

 

18 Μαρτίου 2018 - Συμμετοχή των μαθητών-τριών του Προγράμματος στο δρόμο 5χλμ. του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές-τριες του Προγράμματος που πραγματοποίησησαν την πρώτη τους συμμετοχή σε δρόμο 5χλμ. και εκπροσώπησαν το σχολείο με αγωνιστικότητα, κέφι και καλές επιδόσεις. Τα επίσημα αποτελέσματα του αγώνα μπορείτε να τα βρείτε εδώ: http://www.athinahalfmarathon.gr/index.php/en/media-en/182-results-5km-2017-en ή εδώ: http://www.myrace.gr/race/1570/results.html?club=%CE%A0%CE%A3%CE%A0%CE%91

Στον αγώνα συμμετείχαν 24 μαθητές-τριες: 

ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΟΣ ΒΑΙΟΣ, ΒΑΡΒΕΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΑΒΑΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΓΚΟΥΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΜΑΛΦΑΣ ΣΠΥΡΕΤΟΣ, ΜΕΛΙΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΜΕΛΙΓΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΜΙΜΙΚΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ, ΜΠΡΑΝΗ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ, ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΤΡΥΦΩΝΑΣ, ΡΕΝΙΕΡΗΣ ΑΝΔΡΟΚΛΗΣ, ΣΠΑΝΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ-ΝΕΦΕΛΗ, ΧΙΩΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΨΑΘΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΚΑΝΑΒΑΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ, ΚΟΤΖΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΜΑΝΑΡΑ ΜΥΡΤΩ και ΚΟΡΔΑΛΗ ΝΙΚΗ