ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2018-19

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: «Αγωνιστές στο Δρόμο»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: «Τρέχω στην πόλη - Τρέχω για την πόλη»

Agwnistes.jpgΣχετική εικόνα

Το πρόγραμμα εγκρίθηκε από την επιτροπή των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, με αριθμό πρωτ: 825/16-01-2019, Πράξη1η

.

Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί:
Γούβαλη Μαρίνα,  ΠΕ11
Παπασπύρου Αγγελική, ΠΕ11

ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: 46  (Α Γυμνασίου ως Β Λυκείου)

Μετά την επιτυχία του Προγράμματος Αγωγής Υγείας της προηγούμενης χρονιάς, αποφασίστηκε η συνέχειά του και ο εμπλουτισμός του με μαθητές/τριες από περισσότερες τάξεις του σχολείου. Αγκαλιάζοντας το δρομικό κίνημα, οι μαθητές/τριες θα προπονούνται σε δρόμους αντοχής σε αστικό περιβάλλον με ατομικές αλλά και ομαδικές προπονήσεις ενώ θα συμμετέχουν και σε οργανωμένες δρομικές διοργανώσεις. Επιπλέον θα ευαισθητοποιηθούν σε θέματα εθελοντισμού μέσα από τη συμμετοχή τους σε δρομικές διοργανώσεις αλλά και τη διοργάνωση της καθιερωμένης ετήσιας εθελοντικής αιμοδοσίας. Οι δράσεις του Προγράμματος θα κορυφωθούν με με μια εκπαιδευτική εκδρομή που σκοπό θα έχει τη συμμετοχή των μαθητών/τριών σε αγώνα 5χλμ.


 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 2018-19

 

ΔΡΑΣΕΙΣ

- Συμμετοχη στο δρομο 5χλμ του 3ου Sifnos Run -

Οι δράσεις του Προγράμματος ολοκληρώθηκαν με τη συμμετοχή 23 μαθητών/τριών στο δρομο 5χλμ του 3ου Sifnos Run στις 12 Μαϊου 2019 στις Καμάρες της Σίφνου. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές/τριες για την προσωπική τους προσπάθεια αλλά και για τη συλλογική τους συνείδηση.

 

- Εθελοντική Αιμοδοσία -

- Συμμετοχή του Σχολείου μας στον 8ο Ημιμαραθώνιο -

Οι μαθητές/τριες των Προγραμμάτων συμμετείχαν ενεργά στον 8ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, είτε ως εθελοντές, είτε ως δρομείς. Ο Ημιμαραθώνιος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17/3 στο κέντρο της Αθήνας. 

Οι εθελοντές μας απασχολήθηκαν σε σταθμό τροφοδοσίας του Ημιμαραθωνίου δρόμου όπου εμψύχωναν του δρομείς και μοίραζαν νερά. Συνοδοί στη δράση τους ήταν οι Καθηγήτριες Ελένη Ζαφειροπούλου και Ξένια Ξουργιά. https://athinahalfmarathon.gr/index.php/el/volunteers-gr/volunteering-partners-gr

Οι 34 δρομείς μας έτρεξαν στον αγώνα των 5χλμ. στον οποίο συμμετείχαν συνολικά 11.000 δρομείς και τερμάτισαν όλοι με μεγάλο πείσμα και προσπάθεια. Διακρίθηκαν οι μαθητές μας Πρόνιος, Κώνστας, Μπρκοβιτς και Σουλιμιώτης (29ος, 33ος, 49ος και 13ος στην ηλικιακή τους Κατηγορία) και οι μαθήτριες Γαβαλιά, Ασημογιώργου και Διαβολίτση (20η, 35η και 44η στην ηλικιακή τους κατηγορία). Δείτε όλα τα αποτελέσματα των αθλητών μας εδώ.

Συνοδοί στον αγώνα ήταν οι Καθηγήτριες Αγγελική Παπασπύρου και Μαρίνα Γούβαλη.

Δρομείς: Σουλιμιώτης Φώτης (Α Γυμνασίου), Ιωαννίδης Κωνσταντίνος, Κορδαλής Αναστάσιος, Μιμίκου Όλγα (Γ Γυμνασίου), Αμιράλη Φιλίππα, Αρβανιτάκος Ιωάννης, Ασημογιώργου Βασιλική, Διαβολίτση Ειρήνη, Κλειδή Σαπφώ, Κοντοπούλου Καλυψώ, Κροντηροπούλου Ιωάννα, Κώνστας Ευάγγελος, Λεοντοπούλου Αγνή, Μανιάκη Μαρία, Μητράκου Όλια, Μπαλτογιάννη Ματθίλδη, Μπρκοβιτς Στέφανος, Νικολιάς Παναγιώτης, Νταούλης Αναστάσιος, Παϊζης Κωνσταντίνος, Πανηγυράκη Αδριανή, Παπαδημητρίου Κωνσταντίνος, Πρόνιος Βασίλειος, Σειράς Στέλιος, Σταθάκου Ιωάννα, Στρουθοπούλου Δέσποινα, Ταβουλάρης Βασίλειος (Α Λυκείου), Αρβανιτάκος Βάιος, Γαβαλιά Αλεξάνδρα, Δημησιάνου Κερκύρα, Κορδαλή Νίκη, Μανάρα Μυρτώ, Μιμίκου Χρυσάνθη, Γκούσης Ευάγγελος (Β Λυκείου).

 

Η μεγάλη συμμετοχή του σχολείου μας σε αυτή τη γιορτή του μαζικού αθλητισμού είναι πολύ ενθαρρυντική και δίνει στους μαθητές/τριές μας το κίνητρο να βάλουν την άθληση και τη φυσική δραστηριότητα δια βίου στην καθημερινότητα και τη ζωή τους.

- Συμμετοχή μαθητών/τριών των Προγραμμάτων ως Λαμπαδηδρόμων και Εθελοντών στην Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Αbu Dhabi 2019 -

Είκοσι 20 μαθητές/τριες επελέγησαν για να εκπροσωπήσουν το σχολείο μας στην Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Αbu Dhabi 2019 (10 ως εθελοντές και 10 ως λαμπαδηδρόμοι). Στους Αγώνες, που θα διεξαχθούν από 8 έως 22 Μαρτίου, τα Special Olympics Hellas, θα συμμετάσχουν με 91μελή Αποστολή, με τους αθλητές μας να αγωνίζονται στο Στίβο, στην Κολύμβηση, στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση, στην Άρση Βαρών, στη Ρυθμική Γυμναστική, στο Bowling, στην Ποδηλασία, στο Καγιάκ, στην Ιστιοπλοΐα, στην Αντιπτέριση, στην Καλαθοσφαίριση, στο Bocce, στην Ιππασία και στο Ποδόσφαιρο (https://www.youtube.com/watch?v=FJTPMt3CsMI).

Η Τελετής Αφής της Φλόγας πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο την Τετάρτη 27/2 στις 11.30 και ακολούθησε η Λαμπαδηδρομία με την οποία παραδόθηκε η Φλόγα της Ελπίδας στην Πρεσβεία των Αραβικών Εμιράτων.

Δείτε τις σημαντικότερες στιγμές της τελετής : 

https://www.facebook.com/SpecialOlympicsHellas/videos/616538255483594/

https://youtu.be/uhUDq2kMhOo

Ευχαριστούμε τη διοίκηση των Special Olympics Hellas για την πρόσκληση, του μαθητές/τριες που συμμετείχαν εθελοντικά και το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΠΣΠΑ για τη στήριξη της συμμετοχής μας με την παροχή του σχολικού λεωφορείου.

Special Olympics Zappeio