Εργασίες Μαθητών Λυκείου Σχολικού Έτους 2016-17

 

Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΙΚΟΛΑ ΣΕΒΔΑΓΙΑΝ

Η δημιουργική εργασία του Νικόλα Σεβδαγιάν για το νέο θεατρικό έργο του Θανάση Τριαρίδη πραγματοποιήθηκε μεταξύ 20 και 30 Μαρτίου 2017 (σύμφωνα με τα ισχύοντα περί δημιουργικών εργασιών στο Γενικό Λύκειο, άρθρο 8 του Π.Δ. 46/2016). Εν όψει της παράστασης του έργου στο 7ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου (7-9 Απριλίου 2017, σκην. Κατερίνας Σκουρλή) ο Νικόλας Σεβδαγιάν παρουσιάζει αφενός την υπόθεση του έργου και το ιστορικό της πλαίσιο, αφετέρου τους συντελεστές της παράστασης και τις εντυπώσεις τους από την όλη εμπειρία.
Σχεδιασμός παρουσίασης και βίντεο: Νικόλας Σεβδαγιάν.
Επόπτρια καθηγήτρια: Κατερίνα Κυριακού.

Η παρουσίαση της εργασίας.

Για το βίντεο βλ. και εδώ  https://www.youtube.com/watch?v=HSUIOaA4PUs&t=21s

 


Ιωάννας Καρυστιάνη, ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ

Η ομαδική εργασία για το μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη Μικρά Αγγλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Ν. Λογοτεχνίας Α΄Λυκείου το α΄τετράμηνο του σχολικού έτους 2016-2017. Κατά την παρουσίαση της εργασίας στην τάξη (τμήμα Δ1) προβλήθηκαν επίσης αποσπάσματα από την ταινία του Παντελή Βούλγαρη Μικρά Αγγλία (2013, σε σενάριο Ι. Καρυστιάνη), καθώς και αποσπάσματα από συνεντεύξεις του σκηνοθέτη και της συγγραφέως με αφορμή την πρώτη προβολή της ταινίας και τη βράβευσή της από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (2014).
Σχεδιασμός και επιμέλεια παρουσίασης από τις μαθήτριες Μαρίνα Ζαχαρίου και Κωνσταντίνα Θεοδοσάκη. Το φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει τα κείμενα των μαθητών αντλήθηκε από το διαδίκτυο και προέρχεται επίσης από την ταινία του Π. Βούλγαρη.
Επόπτρια καθηγήτρια: Κατερίνα Κυριακού.

Η μαθητική Εργασία στο μάθημα Λογοτεχνίας: Μικρά Αγγλία

 

 
paideias26916c
digitalsch
fotodentrolin
paneladikon
trapezathemok1
hycustom
eoppep